Әртүрлі есептерді шығару. Математика, 3 сынып, презентация.


Математика

3 - сынып

Психологиялық дайындық

Айналаға алақанмен,

Жылулықты шашайық,

Сәттілік тілеп, күлімсіреп

Біз сабақты бастайық!

тиімді тәсілмен есеп шығару үшін көбейту-дің үлестірімділік, терімділік қасиеттерін

қолдануды үйренесің.

Сен

Тақырыбы:

Көбейтудің қасиеттері

1-топ

Топта 7 бала бар. 1 қораптың әрқайсысында 12 дана кәмпит бар.Әрбір бала 1 қораптан алды. Олар барлығы қанша кәмпит алды?

2-топ

7 бала 84 кәмпит алса, әрбір қорапта қанша кәмпит болған?

3-топ

1 қорапта 12 дана кәмпит бар. Барлық 84 дана кәмпитті неше бала бөліп алды?

Топтық жұмыс

Топтық жұмыс

1-топ

7•12=84 кәмпит

2-топ

84:7=12 кәмпит

3-топ

84:12=7 бала

А) Бірдей 7 жәшікте 42 кг өрік бар. Осындай

2 жәшікте неше килограмм өрік бар?

Ә) 45 литр шырынды 9 банкаға бөліп құйды.

30 литр шырынды бөліп құю үшін, осындай неше банка қажет?

Топтық жұмыс

А) 42: 7 = 6 кг –бір жәшікте

6•2 =12 кг өрік

Ә) 45 :9 =5 литр – бір банкаға

30: 5 = 6 банка

Топтық жұмыс

Екі орам жібек матадан 14 бірдей юбка тікті. Бірінші орамда 32 метр мата, ал екінші орамда 24 метр мата болды. Әр орамнан неше юбка тікті?

Есеп шығар

1) 32+24=56 метр

2) 56:14=4 метр бір юбка

3) 32:4=8 юбка-бірінші орам

4) 24:4=6 юбка- екінші орам

Есеп шығар

а)1 банка тасап қайнату үшін 2кг шие керек. 86 кг шиеден неше банка тосап дайындауға болады?

ә)Тіктөртбұрыш тәрізді қонақ бөлменің ұзындығы 7 метр, ал ені 4 метр. Осы қонақ бөлменің ауданы қандай?

Топтық жұмыс

а) 86:2= 43 банка

Топтық жұмыс

ә) 7 • 4 = 28м²

Бірнеше бала 75 балық аулады. Екі бала 10 балық-тан, ал қалған балалар 11 балықтан алды. Неше бала балық аулады?

Балық аулау

1) 2•10=20 балықекі бала

2) 75-20=55 балық

3) 55:11=5 бала

4) 5+2= 7 бала- барлығы

Балық аулау

Есеп құрастыр

Өрнек бойынша көкөніс тақырыбына есеп құрастыр: 320 : 8 – 150 : 3

Ақиқат немесе Жалған

1.Бұзау 98 кг тартады. 3 сиырдың массасы бір тоннадан асады?

2.Стақанға 250 г сүт сыяды. 2 стақандағы сүт бір литрлік ыдысқа сыймайды?

3. Бірдей екі жәшік алманың массасы 50 кг. Ал бір жәшік алма мен бір жәшік өріктің массасы

60 кг. Бір жәшік өріктің массасын табу үшін мына өрнек дұрыс па? 60- (50:2)=35

4. Лифт жалпы салмағы 85 килограмнан аспайтын 4 ересек адамды көтере алады. Осы лифт әрқай-сысының массасы 67 кг болатын 6 адамды

көтереді?

(А)

(Ж)

(А)

(Ж)

рефлексия



Толық нұсқасын 30 секундтан кейін жүктей аласыз!!!


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
Facebook | VK | WhatsApp | Telegram | Twitter

Қарап көріңіз 👇



Пайдалы сілтемелер:
» Туған күнге 99 тілектер жинағы: өз сөзімен, қысқаша, қарапайым туған күнге тілек
» Абай Құнанбаев барлық өлеңдер жинағын жүктеу, оқу
» Дастархан батасы: дастарханға бата беру, ас қайыру

Соңғы жаңалықтар:
» 🏡Үй алуды мақсат еткендерге тағы бір жағымды жаңалық😍
» Ораза айт намазы уақыты Қазақстан қалалары бойынша
» Биыл 1 сыныпқа өтініш қабылдау 1 сәуірде басталып, 2024 жылғы 31 тамызға дейін жалғасады.
Пікір жазу