Уақытты анықтауға логикалық есептерді шешу. Математика, 4 сынып, презентация.


Бес адам 5 сағаттың ішінде 5 метр жерді қазады. Неше адам 100 сағаттың ішінде 100 метр жерді қазады?

Сәкен мен Гүлжан таңертеңгі сағат 9-да мектептің жанында кездеспекші болып келісті. Олардың сағаттары дұрыс болмай шықты. Сакеннің сағаты 3 минутқа қалып қойған, бірақ ол, керісінше, 2 минутқа алда деп ойлайды. Ал Гүлжанның сағаты 2 минутқа алда, бірақ ол 3 минутқа қалып қойған деп ойлайды. Қалай ойлайсыңдар, олардың қайсысы кешігіп келеді?

Әлішер,тәуліктің аяқталуына дейін қалған уақыттан гөрі тәуліктің басынан бастап өткен уақыт екі есе кем дейді. Әлішер мұны тәуліктің қай кезінде айтты?

Екі жұмысшының жұмыс жасаған күндері бірдей. Олар 5160 бөлшек дайындады. Біріншісі күніне 212 бөлшек, екіншісі 218 бөлшек дайындаған болса, онда олардың қайсысы қанша бөлшектен дайындаған?

Шешуі: 5160 : (212+218)=12 (1күнде дайындады)

212 * 12 = 2544 (бөлшек)

218 * 12 = 2616 (бөлшек)

Жауабы. Біріншісі 2544, екіншісі 2616 бөлшек дайындаған.

Шебер 8 сағатта 120 бөлшек жасайды. Егер ол өзінің шәкіртімен бірігіп жұмыс жасайтын болса, онда бұл бөлшектерді 5 сағатта жасап шығады. Шәкірті сағатына қанша бөлшек жасайды?

Шешуі:120 : 8 = 15 (1 сағатта )

120 : 5 = 24 (5 сағатта)

24 – 15 = 9 (бөлшек)

Жауабы: шәкірті сағатына 9 бөлшек жасайды.


Толық нұсқасын 30 секундтан кейін жүктей аласыз!!!


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
Facebook | VK | WhatsApp | Telegram | Twitter

Үздік криптобиржа: Binance, ByBit, OKX

Қарап көріңіз 👇



Пайдалы сілтемелер:
» Туған күнге 99 тілектер жинағы: өз сөзімен, қысқаша, қарапайым туған күнге тілек
» Абай Құнанбаев барлық өлеңдер жинағын жүктеу, оқу
» Дастархан батасы: дастарханға бата беру, ас қайыру

Соңғы жаңалықтар:
» Рамазанға 21 күн қалды 🌙
» ҰБТ ұзақтығы — төрт сағат болады
» 1-сыныпқа құжат қабылдау мерзімі 31 тамызға дейін ұзартылды
Пікір жазу