Аминдер. Анилин. Химия, 11 сынып, дидактикалық материал.


1. Берілген заттардың қайсысы амин болып табылады:

а) C2H5NO2

 б) CH3Br

в) C2H5ОН

г) C2H5NHС2Н5

2. Пропиламиннің гомологы болып табылады:

а) фениламин

б) нитропропан

в) изопропиламин

г) метиламин

3. Үшіншілік амин:

а) циклобутиламин

б) этиламин

в)  диметилэтиламин 

г) 1,3,5-триаминобензол

4. Метиламинмен реакцияға түспейтін зат:

а) натрий гидроксиді 

б) құмырсқа қышқылы

в) күкірт қышқылы

г) оттек

5. Формуласы CH3NH2 болып келетін зат ерітіндісінде фенолфталеин түсі:

а) қызыл

б) таңқурай

в) сары

г) күлгін

6. Құрамы С4Н11N болып келетін үшіншілік аминге тән изомерлер саны:

а) 1

б) 2

в) 3

г) 4

7. Аминдер – бұл ........ органикалық туындысы.

а) судың

б) метанның

в) аммиактың

г) азот қышқылының

8. Қаныққан аминдердің жалпы формуласы: 

а) CnH2nNH2 

б) Cn2n+3N

в) CnH2n+1N

г) CnH2n-7NH2

9.Амин мен оттектің әрекеттесу өнісі:

а) көмірқышқыл газы, сутек және азот

б) көмірқышқыл газы, сутек және азот (II) оксиді.

в) көмірқышқыл газы, су және азот

г) несеп және су

10. Анилинді әрекеттесуінен алуға болады:

а) хлорбензол және аммиак

б) бромбензол және азот

в) бензол және азот қышқылы

г) нитробензол және су

Жауаптары:

1.Г

2.Г

3.В

4.А

5.Б

6.А

7.В

8.Б

9.В

10Б



Толық нұсқасын 30 секундтан кейін жүктей аласыз!!!


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
Facebook | VK | WhatsApp | Telegram | Twitter

Қарап көріңіз 👇



Пайдалы сілтемелер:
» Туған күнге 99 тілектер жинағы: өз сөзімен, қысқаша, қарапайым туған күнге тілек
» Абай Құнанбаев барлық өлеңдер жинағын жүктеу, оқу
» Дастархан батасы: дастарханға бата беру, ас қайыру

Соңғы жаңалықтар:
» Ораза айт намазы уақыты Қазақстан қалалары бойынша
» Биыл 1 сыныпқа өтініш қабылдау 1 сәуірде басталып, 2024 жылғы 31 тамызға дейін жалғасады.
» Жұмыссыз жастарға 1 миллион теңгеге дейінгі ҚАЙТЫМСЫЗ гранттар. Өтінім қабылдау басталды!