Informational and educational
portal №1 in Qazaqstan.
» » » » Олимпиадалық тапсырмалар: Ағылшын тілі (8, 9, 11 сынып)

Олимпиадалық тапсырмалар: Ағылшын тілі (8, 9, 11 сынып)

Олимпиадалық тапсырмалар: Ағылшын тілі (8, 9, 11 сынып) казакша Олимпиадалық тапсырмалар: Ағылшын тілі (8, 9, 11 сынып) на казахском языке
8 form 1.Put the right preposition: I don’t like waiting …… people when they’re late. A) about B) at C) for D) from 2. Choose the right words: What …… Danny and Nadia doing? A) is B) does C) are D) did 3. Complete the sentences: Have you got a problem? - Yes, I’ m looking …. . A) for my mobile B) in my mobile C) on my mobile D) after my mobile 4 .Match the sentences: He isn’t a very good singer. A) No, he hasn’t B) no, it isn’t C)Yes, you have D) Yes, he is 5. How do you say this word in your language: Block of flats A) астыңғы қабат B) екінші пәтер C) бірінші пәтер D) көп қабатты үйлер 6. Choose the correct answer: I need some socks. Have you got any black …… ? A) one socks B) ones sock C) socks D) ones 7.- ty , -ence, -ness, -ly: independent A) independence B) independenty C) independeness D) independently 8. Translate the sentences with the used to / didn’t use to: Денни кішкене кезінде қорқынышты түстерді көп көретін еді. A) Denny used to have a lot of nightmares which he was younger B) Denny don’t used to have a lot of nightmares when he was younger C) Denny used to play a lot of nightmares when he was younger D) Denny used to have a lot of nightmares when he was younger 9. Choose the right answer: My grandfather used to ……. up some incredible jokes. A) invent B) make C) pretend D) worry 10. Find the true modal verbs: You …. use your mobile when the plane is landing. A) must B) can C) may not D) don’t have to



Fast food nation Schlosser describes the amazing size of the fast food business. Americans spend over $100 billion a year on fast food. Every day about a quarter of them visit a fast food restaurant. The three largest companies have more than 60,000 restaurants across the world, and they open several new ones every day.

9 form 1. Put the words in the right order and make questions: old / Ana / are / friends / Jay / and? A) Old friends are Ana and Jay? B) Are Jay and Ana old friends? C) Friends are Jay old and Ana? D) Ana are old friends and Jay? 2. Complete the sentences with the present continuous: Ana ……. (not talk) to her sister at the moment. A) Am not talking B) are not talk C) isn’t talking D) does talk 3.Match the country with the nationality: Country Britain Nationality …. A) American B) Australian C) British D) Canadian 4. How do you read the number: 3465 A ) three thousand and sixteen five B) three thousand four hundred sixty fifth C) three hundred and sixty five D) three thousand four hundred and sixty five 5. Choose the right answers: Do Jane and Tom go abroad a lot? A) Yes they are B) Yes they do C) Yes they have D) No they are 6.Complete the conversation: What was John doing when you saw him? A) He did his homework B) He was playing football C) He is talking to Jane D) He are not at home 7. Choose the right words: Dan was driving home when his car ……. a tree. A) hit B) crashed C) fell D) jump 8.Use the past continuous or past simple: It …. …. when I …. …. this morning. A) rains, get up B) is raining, got up C) has rained, getting up D) was raining, got up 9.Use comparatives or superlatives: Simon likes math but I think history is …….. A) interestinger B) the most interesting C)more interesting D) interestingest 10.Find the antonym of the word: stupid A) shy B) tidy C) clever D) lazy


Kazakhstan in the future Kazakhstan has a lot of oil and natural gas. These are important for industry and transport, and for heating homes and schools. A lot of countries don’t have their own oil and gas, so Kazakhstan will be important in the future – it will supply other countries with the oil and gas they need. But one day we’ll need new forms of energy. We already have some hydro – electric power stations in Kazakhstan. May be in the future we’ll need solar power too.

11 form

1. If I ... some fish, will you cook it for me?
a) will catch b) catch c) caught d) am catching
2. She said that she ... her present flat. She tried to find another one.
a) doesn't like b) won't like c) didn’t like d) likes
3.I saw you yesterday from the bus. Where ... you ... at that time?
a) was hurrying b) were hurrying c) had hurried d) did hurry
4.I found that everything I said on the phone ... to the police.
a) report b) is reported c) was reported d) had been reported
5. When I speak Italian, all the others in the class ... at me as I don't know the language well.
a) laughed b) was laughing c) will laugh d) laugh
6. He ... in the Army for eighteen months. This is his last month.
a) serves b) is serving c) has been serving d) have served
7. Don't make noise: the children ... to sleep.
a) try b) is trying c) will try d) are trying
8. A new museum ... in the city. What a beautiful building it will be!
a) was being built b) is being built c) is built d) builds
9. Two terrorists ... in New York some days ago.
a) are arrested b) have been arrested c) were arrested d) will be arrested
10.I ... understand this letter. Will you translate it for me?
a) mustn't b) can't c) may not d) shouldn't
11. Diana's parents don't let her go to late-night disco. She ... be at home at 9 o'clock in the evening.
a) must b) can c) may d) have to
12. Henry ... apologize for his bad behaviour yesterday.
a) have to b) may c) had to d) is to
13. The children studied hard, and as a result they passed the exams ... of all.
a) good b) better c) best d) the best
14. This is ... film I've ever seen.
a) more interesting b) the most interesting c) most interesting d) not interesting
15. ... old, ... sick, ... unemployed need our special care.
a) - b)everything c) the d)everybody


World globalization

There is no need to be for or against globalization; it is funny when there are indigenous people, who think that globalization will lead to world dominance of some country or companies. Evil guys will appropriate all natural resources of our planet and everybody will become a subject of consumerist culture. It is even more interesting when people are ready to lose their ethnicity, when they are ready to be fully acculturated by other guys. Doing this they just fasten the process of global hegemony.



Form 8
Choose the right variant.
1. I don’t remember ... that I’m sure you’re mistaken. a) to say b) say c) saying d) to have said 2. There were two answers, and ... was right. a) neither b) no one c) no d) not any 3. This dress is ... as the one I had before. a) plenty the same b) very similar c) very same d) much the same. 4. He ... here from 1955 to 1960. a) worked b) works c) has been working d) has worked. 5. He’s... his sister. a) much taller that b) much more taller than c) much taller than d) more taller than. 6. Be careful you don’t... your keys! a) lost b) loosen c) lose d) loose. 7. What they say may be true; you never can... a) say b) tell c) remember d) recognise. 8. He didn’t move, but just... where he fell. a) lain b) lay c) laid d) lied. 9. I haven’t had a reply to the invitation I sent you last week. ... to my patty? a) Shall you come b) Are you coming c) Do you come d) Should you come 10. That man reminds me ... my history teacher. a) from b) of c) about d) on. 11. The children hadn’t met ... their grandparents or their uncle before. a) or b) neither c) nor d) either. 12. Before she started university, Jane ... in the States for six months working as a nanny. a) lives b) has been living c) has lived d) had lived. 13. He was ... tired to go on. a) to b) enough c) so d) too. 14. I ... saw Michael two years ago. a) lastly b) last time c) last d) the last time. 15. I like the red dress and the pink shoes. The trouble is that they don’t ...very well. a) match not each other b) match themselves c) go with each other d) go on with the other.
Form 9
Choose the right variant.
1. He’s as polite as his brother is ...polite. ( дұрыс префиксті таңда) a) im b) non c) dis d) un. 2. It’s been quite a long time ... I had a holiday abroad . a) ago b) since c) for d) when. 3. You ... pay for this information. It’s free. a) oughtn’t to b) don’t have to c) shouldn’t to d) mustn’t. 4. ... quite a lot of rain forecast for today. a) It has b) Is c) It’s d) There’s. 5. I’m free this evening. ... we go out to dinner? a) Will b) Would c) Shall d) Won’t. 6. I need a holiday, ... I? a) need nоt b) aren’t c) don’t d) need. 7. Most of the cattle ... under the trees. a) is lying b) is lying c) are lying d) are laying. 8. Children seem to find computers easy, but many adults aren’t used to ... with microtechnology. a) work b) working c) a work d) the work. 9. Parents were made ... the school reconstruction. a) finance b) to financing c) to finance d) financing. 10. The children have made lots of new friends since we ... to this town. a) have moved b) moving c) moved d) have been moved. 11. I don’t understand this sentence. Could you tell me what …? a) this word means b) means this word c) does mean this word d) does this word mean. 12. ... of the three boys got a prize a) a few b) Both c) Each d) Every. 13. The agency intended to let each applicant... in the interview. a) participate b) to participate c) so as to participate d) participating. 14. All the children in this family are gifted, but this one is … gifted of all. a) little b) the less c) the least d) un- . 15. He enjoyed ... computer games at first, but after a while he got bored with them. a) to play b) playing c) make play d) having played.
Form 11
Choose the right variant.
1. We haven’t managed to meet... three years. a) since b) for c) after d) last 2. Nothing is wrong,...? a) can it b) is it c) isn’t it d) can’t be 3. A meeting of the society will be ... on Tuesday evening at 6 o’clock. a) made b) taken c) held d) placed. 4. May I apologize ... being so late? a) myself for b) for c) - d) myself. 5. All the furniture in this room ... antique. a) are b) are made of c) have d) is. 6. ... traffic in the city center. a) There’s always many b) It is always heavy c) There’s always heavy d) It is always much. 7. You’ll find the travel agency ... the end of the street. a) by b) in c) on d) at 8. She ... the piano since she was ten. a) has been playing b) is playing c) has played d) had played. 9. Doing these exercises may be good ... me, but I hate every minute of it. a) to b) for c) on d) at. 10. She heard Miss Drake … that Ann was really happy. a) tell b) to tell c) say d) to say. 11. You have bought a FIAT. You ... a BMW. a) should have bought b) would have bought c) had better buy d) would rather have bought. 12. Poor Jack — he lost his homework, and he ... do it again. a) needs b) ought c) shall d) has to. 13. The food at the party was horrible. I’ve never eaten ... awful food! a) such b) such c) such an d) so. 14. “I’m not very hungry”. — “…” a) Neither do I b) I am c) So am I d) Nor I am. 15. The... from London to Bristol takes two hours by car. a) travel b) journey c) voyage d) driving.



6. Open the window, ... you?
a) must; b) need; c) will; d) do.
47. You must try not to ... so many mistakes.
a) do; b) tell; c) make; d) perform.
48. Helen asked me if... the film called “Star wars”.
a) have I seen; b) have you seen; c) had I seen; d) I had seen.
49. I promise that I... to work on time every morning in future,
a) get; b) am getting; c) will get; d) would get.
50. I’m not going to tell you the reason ... my decision,
a) to; b) with; c) on; d) for.
USE OF GRAMMAR answers.
1-c; 2-a; 3-d; 4-a; 5-c; 6-c; 7-b; 8-b; 9-b; 10-b; 11-d; 12-d; 13-d; 14-с; 15-с;
1-a; 2-b; 3-b; 4-d; 5-c; 6-c; 7-c; 8-b; 9-c; 10-c; 11-a; 12-c; 13-a; 14-c; 15-b;
1-b; 2-b; 3-c; 4-b; 5-d; 6-c; 7-d; 8-a; 9-b; 10-c; 11-a; 12-d; 13-b; 14-b; 15-b;
46-c; 47-c; 48-d; 49-c; 50-d.



Материалдың толық нұсқасын 50 секундтан кейін жүктеп алыңыз!!!!

Автор: ZHARAR | 21 | 6.02.2019



Загрузка...

KZ / Сабақ жоспары жинағы / Олимпиадалық тапсырмалар жинағы, олимпиадалық тапсырмалар агылшын тили сынып 8 9 11 класс, мектепішілік олимпиада тапсырмалары класс сынып жауаптарымен, олимпиадалык тапшырмалар казакша, олимпиадные задания казахстан, олимпиадалық тапсырмалар агылшын тили сынып 8 9 11 класс мектепішілік олимпиада тапсырмалары класс сынып жауаптарымен олимпиадалык тапшырмалар казакша олимпиадные задания казахстан, Олимпиадалық тапсырмалар: Ағылшын тілі (8, 9, 11 сынып)